Как се справяте с домашните сладкиши? Днес ви представям един от моите фаворити: домашна японска торта с мнооого шоколад и с участието на Кикоман соев сос. Навядам се, свикнахте с присъствието му в десертите 🙂 Да започваме!
Продукти:
1 опаковка и половина масло
1 ч.ч. шоколадови парченца
1 ч.л. Кикоман соев сос лайт
1/2 ч.ч. брашно
1 и 1/2 ч.ч. захар
6 яйца
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Подготвяме 6 отделни метални купички за печене, като ги намазваме с масло. В друг съд смесваме шоколада, останалото масло и соевия сос и ги поставяме в микровълнова фурна за 2 минути. Към разтопения шоколад добавяме брашното, захарта, ванилията, 3 цели яйца и 3 жълтъка и разбъркваме добре. Готовата смес изсипваме в намазаните с масло купички, а тях печем за 10 минути в предварително загрята фурна. Печем до готовност – около 35 минути на 210 г Целзий.
Тази торта е изключително подходяща за вашите гости, за всеки ден или за вашия празник или за вашето меню за парти. Какво ще й прибавите за компания? Предлагам да видите тези рецепти:
Ден на сандвича с 3 японски рецепти
Панирани ядки и сушени плодове с Кикоман соев сос